Προϊόντα για ως σκόνη (1)

Αλεύρι γκουάρ

Αλεύρι γκουάρ

Το Guarkernmehl παράγεται από το ενδοσπέρμιο του φυτού Guar, Cyamopsis tetragonolobus. Ανήκει στην οικογένεια των Λεγuminών. Η λεγόμενη φασολιά καλλιεργείται κυρίως στην Ινδία και το Πακιστάν από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, η ποιότητα, η διαθεσιμότητα και οι τιμές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον μουσώνα κατά την διάρκεια αυτή. Το Ρατζαστάν, το Γκουτζαράτ και το Χαριάνα είναι μερικές από τις πιο σημαντικές περιοχές καλλιέργειας. Οι ξηρές φασόλες Guar αλέθονται για να αποσπαστούν οι σπόροι από το φασόλι. Με ένα επιπλέον βήμα, από τον σπόρο παράγεται το υδροκολλοειδές Guar (Split) μέσω διαχωρισμού της φλούδας και του βλαστού.